Sukevan koulu

Luokka | Opettaja |
1–2 lk. | Katja Tossavainen |
3–4 lk. | Kaisa Laitinen |
5–6 lk. | Niina Sirviö-Ollikainen |
Koulunkäynninohjaajat sekä aamu- ja iltapäiväkerhon ohjaajat: Merja Huttunen ja Anne Karjalainen.
Keittäjänä Heli Mäklin.
Opettajat tavoittaa varmimmin välitunnin aikana tai Wilman välityksellä.
Välitunnit:
08.00–08.15, 09.00–09.15, 10.00–10.15 (vain 3–4. luokka), 10.15–10.30 (vain 1–2. luokka); 11.00-11.15 (vain 5-6. luokka) 11.15-11.30 ja 12.15–12.30.
Linkit
Sirviö-Ollikainen Niina
Sukevan koulukeittiö
Sukevan koulun aamu- ja iltapäivätoiminta
Koulun yhteydessä toimii aamu- ja iltapäiväkerho, joka on tarkoitettu 1. - 2. luokan oppilaille. Ohjaajina toimivat koulunkäynninohjaajat.
Päivittäinen toiminta-aika on klo 7.00-17.00.
Iltapäiväkerhon yleisenä tavoitteena on tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä sekä luoda pohja hyvälle kasvulle.
Sukevan iltapäiväkerhon toimintaa ohjaavia arvoja ovat turvallisuus, yhteisöllisyys ja erilaisuuden hyväksyminen.
Lukuvuoden 2022-2023 toiminta alkaa aamupäivä- ja iltapäivätoiminnan osalta keskiviikkona 10.8. Mikäli lauantaina on koulua esim. lukukausien lopussa, toimintaa ei järjestetä.
Oppilashuoltoon kuuluu oppilaiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtiminen. Oppilashuollolla edistetään oppilaiden tasapainoista kasvua ja kehitystä, edistetään välittämisen ja myönteisen vuorovaikutuksen kulttuuria kouluyhteisössä sekä varmistetaan kaikille tasavertainen oppimisen mahdollisuus. Oppilashuollon avulla pyritään ehkäisemään ja tunnistamaan oppimisen esteitä, oppimisvaikeuksia sekä muita ongelmia riittävän ajoissa sekä puuttumaan niihin. Tavoitteena on luoda turvallinen ja terve oppimis- ja työympäristö, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä sekä edistää työyhteisön hyvinvointia.
Oppilashuolto kuuluu kaikille kouluyhteisössä työskenteleville, ja sitä toteutetaan yhteistyössä kotien kanssa. Oppilashuoltotyötä voidaan koordinoida ja kehittää moniammatillisessa oppilashuoltoryhmässä. Silloin noudatetaan eri ammattiryhmiä koskevia sekä muita tietojensaantia ja salassapitoa koskevia säädöksiä.
Koulukuraattori
Koulukuraattori tarjoaa keskusteluapua kaikenlaisissa oppilaan koulunkäyntiin ja vapaa-aikaan liittyvissä kysymyksissä. Koulukuraattori tukee ja auttaa oppilasta selviytymään mahdollisimman hyvin elämän eri tilanteissa sekä tukee huoltajia ja opettajia heidän kasvatustehtävässään.
Koulukuraattori on tavattavissa koulukeskuksella pääsääntöisesti parillisina viikkoina tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8-15. Parittomilla viikoilla hän on tavattavissa tiistaisin ja keskiviikkoisin.
Kouluterveydenhuolto
Kouluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä oppilaiden, oppilashuollon muun henkilöstön, opettajien ja huoltajien kanssa. Kouluterveydenhuollon ydintoimintoja ovat määräajoin koko ikäluokalle toistuvat terveystapaamiset ja -tarkastukset, terveysneuvonta ja tautien ehkäisy sekä varhainen toteaminen. Keskeisenä tavoitteena on koululaisten terveyden edistäminen. Henkilöstöön kuuluvat kouluterveydenhoitajat, lääkäri, suun terveydenhuollon henkilöstö, fysioterapeutti. Siirtyminen lastenneuvolasta kouluterveydenhuoltoon käy saumattomasti.
Koulupsykologi
Koulupsykologi kartoittaa mm. oppimisvaikeuksia sekä erilaisia mielialaan, käyttäytymiseen ja keskittymiseen liittyviä asioita.
Sonkajärven koulupsykologi on koulukeskuksella aina maanantaisin.
Yhteydenotot opettajien, kuraattorin tai terveydenhoitajan kautta tai suoraan psykologille.
Sitouttava kouluyhteisötyö -hanke (klikkaa linkkiä)
Sonkajärven yhtenäiskoulun ja lukion oppilas- ja opiskeluhuoltosuunnitelma 2022
Turunen Seija
Aho Maarit
Marttila Eetu
Koulupsykologi
Kouluhammaslääkäri
Perusopetuksen sisällöt ja tavoitteet on kirjattu Opetushallituksen vahvistamaan valtakunnallisiin opetussuunnitelman perusteisiin. Tätä täydentävät kuntakohtaiset opetussuunnitelmat.
Seudullinen esiopetuksen opetussuunnitelma
Kouluruokailun järjestämisessä huomioidaan tapakasvatuksen, terveyskasvatuksen ja ravitsemuskasvatuksen tavoitteet. Ruokailutilanteissa kiinnitetään huomiota hyvään käyttäytymiseen ja toisten huomioimiseen, asiallisiin ruokailutapoihin, siisteyteen ja ruoan arvostamiseen. Oppilaita ohjataan totuttautumaan erilaisiin ruokiin ja makuihin sekä ymmärtämään riittävän ravinnonsaannin merkitys.
Terveys- ja ravitsemuskasvatuksen tavoitteena on säännöllinen ruokailu. Kouluruoka täyttää 1/3 oppilaan päivittäisestä ravinnon tarpeesta. Ruokailussa harjoitellaan päivittäin hyviä tapoja.
Lukuvuosi 2022-2023
Syyslukukausi10.8. - 22.12.2022
Vapaapäiviä:
Itsenäisyyspäivä 5.- 6.12.2022
Syysloma 17.-23.10.2022 viikko 42
Joululoma 23.12.2022 - 6.1.2023
Kevätlukukausi 9.1. - 3.6.2023
Vapaapäiviä:
Loppiainen 6.1.2023
Talviloma 6.3.-12.3.2023 viikko 10
Pääsiäinen 7.4.-10.4.2023
Vappu 1.5.2023
Helatorstai 18.5.2023