Matkailijan Sonkajärvi

Sonkajärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luontomatkailuun, kalastukseen ja erilaisiin kulttuuriaktiviteetteihin.

Lue lisää
Sonkajärven kylät ja Sukevan taajama

Tutustu kuntamme moni-ilmeisiin ja kauniisiin kyliin!

Lue lisää

Sonkajärvi Facebookissa

Miten Ylä-Savon ja Siilinjärven liikenneturvallisuutta pitäisi mielestäsi parantaa? Vastaa kyselyyn ja kerro ehdotuksesi Ylä-Savon ja Siilinjärven liikenneturvallisuuden kehittämiseksi. Kyselyyn pää-set vastaamaan linkistä: https://app.maptionnaire.com/q/49d4ztc4cjg9 Kysely on osa Iisalmeen, Kiuruvedelle, Lapinlahdelle, Rautavaaralle, Siilinjärvelle, Sonkajärvelle ja Vieremälle laadittavaa liikenneturvallisuussuunnitelmaa. Työn tilaajina toimivat Pohjois-Savon ELY-keskus ja alueen kunnat, ja sen laatimisesta vastaa Sitowise Oy. Työ valmistuu vuoden 2024 lop-puun mennessä. Lue lisää https://sonkajarvi.fi/fi/ajankohtaista
Lapsiperheiden talviriehapäivä sunnuntaina 3.3.2024 klo 10–14 Sonkajärven liikuntahallilla. Tapahtumassa on kaikenlaista mukavaa tekemistä lapsille ja perheille mm. Nalleneuvola, jonne voit tuoda omia hoidettavia, mäenlaskua, nuotiolla tarjolla nokipannukahvia (nuotiolla voi paistaa myös omia grillimakkaroita) jne. Tapahtumassa toimii myös ”tuo tullessa, vie mennessä” – osasto. Eli voit tuoda esim. lasten pieneksi ja tarpeettomaksi käyneitä talvivaatteita tai urheiluvälineitä ja voit vaihtaa sekä viedä mennessäsi, jos löytyy sopivia. Jos et pääse itse paikalle voit tuoda tavarat ke 28.2. klo 16.45–17.15 Koulutie 6 C, SPR:n Sonkajärven osaston tiloihin. Päivän aikana tarjoillaan myös ilmainen ruoka klo 12–13 Kasperilla. Päivän aikana ruokailijoilla ilmoittautuminen ennakkoon (montako tulee, allergiat). Ilmoittaudu tapahtumaan torstaihin 29.2. mennessä. sp: pellikkaaija(at)gmail.com. Tapahtuman järjestelyissä yhteistyössä mukana: Punaisen Ristin Sonkajärven osasta, Sonkajärven Martat, Sonkapartio, Sonkajärven seurakunta, Sonkajärven kunta sekä muita sonkajärveläisiä järjestöjä.
Tänään Sonkajärvellä ja Sukevalla vierailee mielenkiintoinen kirjailijavieras Lotta-Sofia Saahko. Tervetuloa tilaisuuksiin!
Vuoden ensimmäinen yrittäjien aamukahvitilaisuus Ravintola Hollivootissa. Kuulimme ajankohtaiset esitykset Lähitapiolan Murtolan Virpiltä ja Eläkevakuutusyhtiö Elon Myöhäsen Pasilta yrittäjän eläke- ja vakuutusturvaan liittyen. Paikalla oli parisenkymmentä kuulijaa ja samalla saatiin nauttia makoisat tarjoomukset 😋sekä vaihtaa ajatuksia muistakin mielen päällä pyörivistä aiheista.
Vilkkaan viikon perjantai alkoi Rosimontien yrityskäynneillä, Huuskon Senjan Hitstikissä ja Kristin Luodon Sonkis Oy:ssä. Molemmat yritykset ovat erikoistuneet pitkälle ja edustavat alansa huippua👍! Hitstikin tekstiilit leviävät maailmalle ponssejen mukana ja Sonkis Oy varmistaa, että keksinnöt saadaan suojattua patentteihin asti. Eikä kummallekaan ollut yrityksen sijainti Sälevän rannalla mikään ongelma🙂!