Kirjasto

Toimipisteet ja aukioloajat

Sonkajärvellä toimii kaksi kirjastoa: pääkirjasto Sonkajärven Kirjastotalossa ja Sukevan lähikirjasto kunnan yhteispalvelupisteen yhteydessä Sukevalla. Lisäksi kirjastoissa voi asioida omatoimisesti myös asiakaspalveluaikojen ulkopuolella.

Lue lisää
Verkkokirjasto

Sonkajärven kunnankirjasto kuuluu Ylä-Savon Rutakko –kirjastoverkkoon. Samalla kirjastokortilla voit asioida kaikissa kirjastoverkon kirjastoissa. Rutakko -verkko- ja mobiilikirjastossa voi selata kirjaston kokoelmia, tehdä varauksia ja uusia lainoja. Lisäksi tarjolla on e-aineistoja, kuten e-äänikirjoja, e-kirjoja ja elokuvia.

Verkkokirjastoon
Käyttösäännöt

Käyttäjät sitoutuvat noudattamaan käyttösääntöjä ja niihin tehtäviä muutoksia asioidessassaan kirjastossa, saadessaan kirjastokortin tai suostuessaan vastuuhenkilöksi. Kunnan oikeus laatia kirjaston käyttösäännöt perustuu lakiin yleisistä kirjastoista (1492/2016).

Tutustu kirjaston käyttösääntöihin
Viddla

Digitaalisten elokuvien suoratoistopalvelu Viddlasta löydät monipuolisen valikoiman suomalaisia ja eurooppalaisia laatuelokuvia. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Klikkaamalla linkkiä siirryt Suomen kirjastopalvelu Oy:n ylläpitämille sivuille.

Etsi ja katso elokuvia Viddlassa
E-aineistot

Rutakko-kirjastojen e-aineistokokoelmassa on tarjolla e-kirjoja ja e-äänikirjoja, sähköisiä sanomalehtiä sekä suoratoistettavia elokuvia ja musiikkia. Suurinta osaa palveluista voi käyttää kirjaston ulkopuolella ja kaikki palvelut toimivat myös mobiililaitteissa joko selaimella tai osa myös oman mobiilisovelluksen kautta. Tunnistautumista vaativiin palveluihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Kaikkien e-aineistojen käyttö on maksutonta.

Tutustu e-aineistovalikoimaamme
Lukemisesteisten kirjastopalvelut

Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää kaikki henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Äänikirjapalveluun oikeutetut voivat kuunnella äänikirjoja vapaasti ja maksutta. Asiakkaalla ei tarvitse olla erillistä todistusta lukemisesteestä. Voit lainata Celian äänikirjoja mp3-muotoisina levyinä joko omalla kirjastokortillasi tai voit saada meidän kauttamme tunnukset Celian verkkopalveluun, jolloin voit kuunnella äänikirjoja missä ja milloin tahansa omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimellasi. Celian valikoimaan kuuluu jo yli 40 000 äänikirjaa. Tervetuloa kirjastoon, neuvomme mielellämme lisää!

Tutustu Celian verkkosivuihin

Sonkajärven kirjasto, kulttuuri ja kansalaisopisto somessa      

 

Paluu Etusivulle