Toimipisteet ja aukioloajat

Pääkirjasto

Rutakontie 21
74300 SONKAJÄRVI

040 148 4309

sonkajarvi.kirjasto@sonkajarvi.fi

ma ja ti 12–19
ke, to ja pe 10–17

Koulujen kesäloma-aikana:
ma, ti klo 12 -18
ke, to ja pe klo 10 - 17

Omatoimikirjasto käytössä ma-pe klo 7-21, la-su klo 7-18.

Sukevan asiointipiste ja kirjasto

Sukevan kirjasto

Kallentie 2
74340 SUKEVA

040 148 4306

sukeva.kirjasto@sonkajarvi.fi

 

 

ma ja pe 9-16

ke 10-16 (muutos 1.7. alkaen: 12-16)

ti ja to 12-18

Omatoimikirjasto käytössä ma-su 7-21

Omatoimikirjaston ohjeita ja sääntöjä

Sonkajärven ja Sukevan kirjastoissa voi asioida omatoimisesti myös asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikirjaston käyttämiseen tarvitset sekä kirjastokortin ja PIN-koodin, jotka saat tarvittaessa kirjaston asiakaspalvelusta. PIN-koodi on sama numero kuin verkkokirjaston tunnusluku. Pidä kirjastokorttisi ja PIN-koodisi tallessa ja salassa! Kirjastokortti on henkilökohtainen, älä lainaa sitä kenellekään. Tullessasi sisään ja poistuessasi kirjastosta varmista, että ulko-ovi menee lukkoon.

Sisällä kirjastossa on lainausautomaatti, joka toimii kirjastokortilla ja samalla pin-koodilla kuin sisäänkirjautuminen. Automaatilla voit sekä lainata että palauttaa.

Varattu aineisto on järjestetty varattujen hyllyyn. Saamassasi noutoilmoituksessa on varausnumero, jonka mukaan löydät hyllystä varaamasi aineiston. Voit lainata sen lainausautomaatilla.

Sonkajärvellä varattu aineisto on sijoitettu lainausautomaatin vieressä olevaan kirjavaunuun, joka on merkitty tekstillä Varatut.

Sukevalla varattu aineisto on lainausautomaatin alla kaapissa. Varatun aineiston voi lainata vain ne varannut henkilö omalla kirjastokortillaan.

Helsingin Sanomat, Iisalmen Sanomat ja Savon Sanomat voit ottaa aamulla kirjaston ulko-oven vieressä olevasta postilaatikosta ja tuoda ne sisälle kirjastoon. Luettuasi lehdet jätä ne kirjaston pöydälle niille osoitettuun paikkaan.

Sukevalla lehdet tulevat kirjaston edessä olevaan heittolaatikkoon. Voit noutaa ne sieltä, mutta varmista, että otat mukaasi ainoastaan kirjaston lehdet. Lehdet luettuasi jätä ne kirjastoon.

Henkilökunta-aukiolon loppuessa sinun on käytävä kirjautumassa kirjastokortillasi sisään omatoimiasiakkaana.

Kirjaston ovea ei saa avata kenellekään omatoimikirjaston aikana. Jokaisen omatoimikirjastoon sisään tulevan on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortillaan ja PIN-koodillaan. Sisään tullessasi älä siis päästä kavereitasi samalla sisään.

Huoltajansa/hoitajansa seurassa olevat lapset saavat tulla sisään aikuisen kanssa. Samoin ulkopaikkakuntalaiset vieraat voivat tulla kirjastokortin haltijan kanssa sisään. Tällöin kortin haltija on vastuussa vieraidensa toimista. Vieraiden tulee poistua kirjastosta kortin haltijan kanssa samaan aikaan.  

Omatoimikirjasto on avoinna päivittäin. Tarkista ajantasaiset aukioloajat kohdasta Toimipisteet. Kirjastosta on poistuttava viimeistään ilmoitettuun sulkemisaikaa, sillä sen jälkeen kirjastossa menevät hälytykset päälle ja valot sammuvat. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, hän joutuu vastaamaan siitä aiheutuneista mahdollisista kuluista.  

Omatoimikirjastoissa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea. Kirjastoissa on tallentava kameravalvonta.