Palvelu

Kunnan kulttuuripalvelut

Sonkajärvi on kulttuuripitäjä!

Kulttuuritoimi edistää ja tukee eri alojen kulttuurityötä tuottamalla kulttuuritoimintaa ja -tapahtumia kuntalaisille järjestöjen, elinkeinoelämän ja muiden tahojen kanssa. Lisäksi järjestetään kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä kirjastotalon näyttelysalissa ja kesäisin näyttelyitä Jyrkkäkosken ruukilla ja kotiseututalolla. Kulttuuritoimi pitää yllä museoita: kotiseututaloa, Kansainvälistä pullomuseota ja Jyrkkäkosken ruukkia ja jakaa budjettinsa rajoissa kohdeavustuksia kulttuurijärjestöille. Avustuksista lisätietoa saat avustukset -sivulta. Musiikin perusopetusta järjestetään Sonkajärvellä Ylä-Savon musiikkiopiston toimesta.

Sonkajärven aktiiviset kulttuuri-immeiset järjestävät vuosittain useita lämminhenkisiä pienempiä ja suurempia tapahtumia. Paikkansa ovat vakiinnuttaneet muun muassa jo perinteeksi muodostuneet lasten ja nuorten taidekilpailu "Henkiset" huhtikuussa, Lohirannan rompepäivät ja Sukevan kylämarkkinat, tunnelmallinen Ruukin messu Pajasaaressa Jyrkällä, maailmanlaajuisesti tunnetut Eukonkannon MM-kisat, Sonkajärvi Soi -musiikkitapahtuma, Taikayö elokuun lopulla ja Jyrkkäkosken valoshow kesän päätteeksi. Lisäksi Sonkajärvellä toimii aktiiviset kesäteatterit: Jyrkän Ruukin teatteri ja Paisuan Tuajamateatteri. Vuosittain jaetaan Sonkajärven kunnan kulttuuripalkinto paikallista kulttuurielämää elävöittäneelle taholle.

Näyttelyistä, tilavarauksista ja muista kulttuuriasioista lisätietoja saa kunnan kulttuurisihteeriltä.

Ajankohtaisia tapahtumia löydät tapahtumat -sivulta.

Voit tarjota kulttuuripalveluja erilaisiin kunnan juhliin ja tapahtumiin. Ota yhteyttä kulttuurisihteeriin ja kysy lisää!

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on ilmainen.

Palvelun tausta ja lainsäädäntö

Laki kuntien kulttuuritoiminnasta

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190166

Liittyvät palvelut