Palvelupaikka

Sukevan omatoimikirjasto

Sonkajärven ja Sukevan kirjastoissa voi asioida omatoimisesti myös asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikirjaston käyttämiseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilökohtainen PIN-koodi, jotka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Sekä kirjastokortti että PIN-koodi ovat henkilökohtaisia.

Omatoimikirjastoon tullessa että lähtiessä tulee varmistaa että ulko-ovi on mennyt lukkoon. Kirjaston ovea ei saa avata kenellekään omatoimikirjaston aikana. Jokaisen omatoimikirjastoon sisään tulevan on kirjauduttava sisään omalla kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Huoltajansa/hoitajansa seurassa olevat lapset saavat tulla sisään aikuisen kanssa. Samoin ulkopaikkakuntalaiset vieraat voivat tulla kirjastokortin haltijan kanssa sisään. Tällöin kortin haltija on vastuussa vieraidensa toimista. Vieraiden tulee poistua kirjastosta kortin haltijan kanssa samaan aikaan.

Omatoimikirjastossa lainataan ja palautetaan lainausautomaatilla, joka toimii myös kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Varattu aineisto on järjestetty varattujen hyllyyn. Saamassasi noutoilmoituksessa on varausnumero, jonka mukaan löydät hyllystä varaamasi aineiston. Sukevalla varattu aineisto on lainausautomaatin alla kaapissa. Varatun aineiston voi lainata vain varauksen tehnyt henkilö omalla kirjastokortillaan.

Sukevalla lehdet tulevat kirjaston edessä olevaan heittolaatikkoon. Voit noutaa ne sieltä, mutta varmista, että otat mukaasi ainoastaan kirjaston lehdet. Lehdet luettuasi jätä ne kirjastoon.

Kirjaston asiakaspalveluaukiolon loppuessa sinun on käytävä kirjautumassa kirjastokortillasi sisään omatoimiasiakkaana.

Omatoimikirjastosta on poistuttava heti sen aukioloajan päätyttyä, jonka jälkeen kirjastossa menevät hälytykset päälle ja valot sammuvat. Jos asiakas aiheuttaa hälytyksen, hän joutuu vastaamaan siitä aiheutuneista mahdollisista kuluista.

Omatoimikirjastoissa on samat käyttösäännöt kuin kirjastossa muutenkin. Muita asiakkaita ei saa häiritä, eikä paikkoja sotkea. Kirjastoissa on tallentava kameravalvonta.

Kysy lisää kirjaston henkilökunnalta. Mukavia hetkiä omatoimikirjastossa!

Käyntitiedot

Kallentie 2
74340 Sukeva
Palvelupaikka kartalla
Näytä reitti tänne

Palveluajat

maanantai–sunnuntai 7.00-21.00 

Sijainti kartalla

Liittyvät palvelut