Palvelupaikka

Kirjasto

Kirjastot ovat kunnallisen kulttuuritarjonnan kivijalka. Sonkajärvellä toimii kaksi kirjastoa: pääkirjasto Sonkajärven Kirjastotalossa ja Sukevan lähikirjasto kunnan yhteispalvelupisteen yhteydessä Sukevalla.

Vuonna 1993 valmistunut valoisa ja arkkitehtuuriltaan moderni Kirjastotalo on Sonkajärven keskeisimpiä maamerkkejä. Kirjastotalon monikäyttöisissä tiloissa sijaitsee kirjaston lisäksi näyttelytila, kunnan kulttuuritoimi sekä kansalaisopiston tiloja. Kirjastossa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten lasten satutuokioita ja kirjailijavierailuita.

Sonkajärven kirjastossa on tulostus-, skannaus-, digitointi- ja kopiointimahdollisuus sekä asiakaskäytössä olevia tietokoneita.

Sonkajärven kunnankirjasto kuuluu Ylä-Savon Rutakko –kirjastoverkkoon. Rutakko -kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta ja lainaajarekisteri - samalla kirjastokortilla voit asioida kaikissa Rutakko -kirjastoissa. Rutakko -verkko- ja mobiilikirjastossa voi selata kirjaston kokoelmia, tehdä varauksia ja uusia lainoja. Lisäksi tarjolla on e-aineistoja, kuten e-äänikirjoja, e-kirjoja ja elokuvia.

Käyntitiedot

Rutakontie 21
74300 Sonkajärvi
Palvelupaikka kartalla
Näytä reitti tänne

Palveluajat

maanantai–tiistai 12.00-19.00 
keskiviikko 10.00-17.00 

perjantai 10.00-17.00 

Muut yhteystiedot

Sähköposti

Puhelin

 • Kirjasto +358 401484309 (pvm/mpm)

  Puhelu tähän numeroon maksaa:

  • paikallisverkkomaksun (pvm), kun soitat kiinteästä verkosta.
  • matkapuhelinmaksun (mpm), kun soitat matkapuhelimesta.
  • ulkomaanpuhelumaksun, kun soitat ulkomailta.

  Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan.

Postiosoite

Rutakontie 21
74300 Sonkajärvi

Verkkosivu

Sijainti kartalla

Liittyvät palvelut