• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiAjankohtaistaTapahtumatKirkkolauluyhtye Kaanonin joulukonsertti Sukevan kyläkeskuksen salissa ti 28.11.2017 klo 12
Sonkajärven tapahtumat

Kirkkolauluyhtye Kaanonin joulukonsertti Sukevan kyläkeskuksen salissa ti 28.11.2017 klo 12

Kaanon.jpg
28.11.2017 12:00–13:00

Konserttiin vapaa pääsy 1

KIRKKOLAULUYHTYE KAANON (TŠERKASSY, UKRAINA)

 

JOULUKONSERTTI SUKEVAN KYLÄKESKUKSEN SALISSA
ti 28.11.2017 KLO 12

 

1990-luvun alussa seitsemän eri kuoroissa pitkään laulanutta lahjakasta miestä Keski-Ukrainasta kiinnostui ortodoksisesta lauluperinteestä, joka oli tuolloin lähes tuntematonta nuoressa itsenäisessä tasavallassa. Perehdyttyään huolellisesti kirkkolauluun Kaanon-lauluryhmä halusi ryhtyä sen sanansaattajaksi ja tehdä itselleen tärkeistä, rauhoittavista ja säestyksettä esitettävistä melodioista tuttuja yhä useammille. Tätä työtä Kaanon tekee yhä.

 

Neliäänisesti laulava kirkkolauluyhtye Kaanon tuo Suomeen jo kuudetta kertaa vaikuttavan ohjelmiston: mukana on sekä perinteistä ortodoksista kirkkolaulua, klassisia ukrainalaisia kuoroteoksia että erilaisia joululauluja ja pääsiäisen ajan lauluja. Ohjelmisto on aiemmissa konserteissa mukana olleille tuttu tyyliltään mutta kuitenkin uusi ja varta vasten suomalaisille kuulijoille rakennettu. Monen laulunystävän toive kuulla Kaanonia uudelleenkin täyttyy. Marras- joulukuussa 2017 Kaanon esittelee uuden jouluisen ohjelman, joka koostuu adventin ja joulun ajan lauluista.

 

Ryhmä on laulanut paljon yhdessä, ja sen voi kuulla – äänet soivat saumattomasti ja puhtaasti yhteen ja tuovat loistavasti esiin musiikin arvon sekä perinteen iän ja voiman. Seitsemän miehen laulussa on voimaa, mutta ei siitä herkkyyskään puutu!