Etusivu»Suomeksi»Palvelut»Kulttuuri

Kulttuuritoimisto

Kulttuuritoimisto sijaitsee Sonkajärven kirjastotalon yhteydessä.
Toimisto on avoinna
ma-pe klo 8.30-15.00

Kulttuurisihteeri
Eero Pitkänen
Rutakontie 21
74300 SONKAJÄRVI
puh.  040-7766263
e-mail: eero.pitkanen@sonkajarvi.fi
 

Kulttuuritoimi edistää ja tukee eri alojen kulttuurityötä. Tuottaa tapahtumia järjestöjen, elinkeinoelämän ja muiden tahojen kanssa. Järjestää kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä kirjastotalon näyttelysalissa ja kesäisin näyttelyitä Jyrkkäkosken ruukilla ja kotiseututalolla. Pitää yllä kotiseututaloa, Kansainvälistä pullomuseota ja Jyrkkäkosken ruukkia. Jakaa kohdeavustuksia kulttuurijärjestöille.

Vuosittaisia tapahtumia Sonkajärvellä:

Sonkajärven nuorten henkiset kilpailut huhtikuussa

Lohirannan rompepäivät ja suviajot kesäkuussa

Koirakosken juhannusjuhla

Eukonkannon MM-kisatapahtuma ja Sonkajärven pitäjämarkkinat

Ruukin messu Pajasaaressa Jyrkällä

Sukevan kylämarkkinat

Sonkajärvi Soi musiikkitapahtuma

Rutakon taikayö elokuun lopussa

Jyrkkäkosken valoshow

Original Sukeva

Kulttuuripalveluiden tarjoaminen kunnalle

Halutessasi voit tarjota kulttuuripalveluja erilaisiin kunnan juhliin ja tapahtumiin mm. esityksiin koululaisille, vanhusten viikolle oheisella lomakkeella. Täytä lomake, tulosta, allekirjoita ja lähetä se Sonkajärven kulttuuritoimistolle.

PALVELUTARJOUS sonkajärvi.docx

 

Olemme mukana hankkeissa

Sonkajärvi osallistuu yläsavolaiseen kulttuuriyhteistyöhön. Alueelle on yhteistyössä hankittu merkittäviä lisäresursseja kulttuurialan kehittämiseen. Olemme nyt mukana näissä hankkeissa:

Tehhään yhessä 2 -hanke jatkaa hankkeen 1. vaiheen työtä. Lisätietoja täältä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ylä-Savon paikallismuseoiden yhteisen kehittämishankkeen toinen vaihe on meneillään. Lisätietoa täältä. Hanketta rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto.

Hyvinvointia ja elinvoimaa ikäihmisille - hanke on käynnistynyt helmikuussa. Lisätietoja hankkeesta täältä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

 

Harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuudet eri alojen opiskelijoille

 Olemme erityisesti kiinnostuneet seuraavien alojen harjoittelijoista: Museoala, kulttuurituottajat, valokuvaajat, tiedottajat, graafiset suunnittelijat, matkailun ja tapahtumatuotannon opiskelijat, valo- ja äänitekniikka jne. Määriteltyjen paikkojen lisäksi vaihtoehtona on hyvä olla avoin hakemus, jossa opiskelija voi kertoa hankkeestaan joka saattaisi sopia ko. kunnassa toteutettavaksi.