Etusivu»Suomeksi»Palvelut»Kulttuuri

Kulttuuritoimisto

Kulttuuritoimisto sijaitsee Sonkajärven kirjastotalon yhteydessä.
Toimisto on avoinna
ma-pe klo 8.30-15.00

Kulttuurisihteeri
Eero Pitkänen
Rutakontie 21
74300 SONKAJÄRVI
puh.  040-7766263
e-mail: eero.pitkanen@sonkajarvi.fi
 

Kulttuuritoimi edistää ja tukee eri alojen kulttuurityötä. Tuottaa tapahtumia järjestöjen, elinkeinoelämän ja muiden tahojen kanssa. Järjestää kuukausittain vaihtuvia näyttelyitä kirjastotalon näyttelysalissa ja kesäisin näyttelyitä Jyrkkäkosken ruukilla ja kotiseututalolla. Pitää yllä kotiseututaloa, Kansainvälistä pullomuseota ja Jyrkkäkosken ruukkia. Jakaa kohdeavustuksia kulttuurijärjestöille.

Vuosittaisia tapahtumia Sonkajärvellä:

Sonkajärven nuorten henkiset kilpailut huhtikuussa

Lohirannan rompepäivät ja suviajot kesäkuussa

Koirakosken juhannusjuhla

Eukonkannon MM-kisatapahtuma ja Sonkajärven pitäjämarkkinat

Ruukin messu Pajasaaressa Jyrkällä

Sukevan kylämarkkinat

Sonkajärvi Soi musiikkitapahtuma

Rutakon taikayö elokuun lopussa

Jyrkkäkosken valoshow

Original Sukeva

Harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuudet eri alojen opiskelijoille

 Olemme erityisesti kiinnostuneet seuraavien alojen harjoittelijoista: Museoala, kulttuurituottajat, valokuvaajat, tiedottajat, graafiset suunnittelijat, matkailun ja tapahtumatuotannon opiskelijat, valo- ja äänitekniikka jne. Määriteltyjen paikkojen lisäksi vaihtoehtona on hyvä olla avoin hakemus, jossa opiskelija voi kertoa hankkeestaan joka saattaisi sopia ko. kunnassa toteutettavaksi.


Kulttuuripalveluiden tarjoaminen kunnalle

Halutessasi voit tarjota kulttuuripalveluja erilaisiin kunnan juhliin ja tapahtumiin mm. esityksiin koululaisille, vanhusten viikolle oheisella lomakkeella. Täytä lomake, tulosta, allekirjoita ja lähetä se Sonkajärven kulttuuritoimistolle.

PALVELUTARJOUS sonkajärvi.docxTehhään yhessä -hanke

Ylä-Savon kuntien yhteinen kulttuuritoiminnan kehittämishanke 08.04.-31.12.2013


Hankkeessa ovat mukana kaikki Ylä-Savon kunnat ja kunkin kunnan kulttuurivastaava toimii osaltaan hankkeen taustatukena ja koordinoijana. Lisäksi hankkeessa työskentelee kuntien yhteinen kulttuurikoordinaattori Ann-Mari Karvinen, joka toteuttaa yhdessä kuntien, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa hankkeen toimenpiteitä.

Ylä-Savon kuntien kulttuuritoimet toimivat pienillä resursseilla ja useat kunnat ilman päätoimista kulttuurivastaavaa. Täällä tiedostetaan maaseutumaisen alueen realiteetit ja halutaan kuulla paikalliset tarpeet. Siksi Ylä-Savon kuntien kulttuuritoimet etsivät yhdessä toimintamallia, jossa kuntien välisellä yhteistyöllä vahvistetaan sekä laajennetaan kulttuuritoimintaa. Kulttuurin alalla erityisesti 3. sektorin toimijat tekevät arvokasta työtä. Yhteistyön kehittäminen erityisesti heidän kanssaan on hankkeen tavoitteena. Hanketta hallinnoi Iisalmen kaupungin kulttuuritoimi, mutta kaikki Ylä-Savon kunnat ovat tasaveroisesti hankkeessa mukana.

Lisätietoja hankkeesta