• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKulttuuri
Tapahtumat Sonkajärvi

1.9.2016–30.9.2016

Markus Makkosen taidenäyttely Sonkajärven kirjaston näyttelysalissa

1.10.2016

Kulttuurimatka - Annie Mestariampuja, Kuopion kaupunginteatteri - ILMOITTAUDU 3.10. MENNESSÄ!

Teatterimatkalle on vapaita paikkoja!

Teatterimatka Kuopion kaupunginteatteriin katsomaan
Annie Mestariampuja – musikaalia
 la 8.10.2016

Linja-auto lähteen Sukevan Neste Linnanportin pihasta klo 15.15 – Sonkajärvi K-market Marjapaikka klo  15.45– Iisalmen matkahuolto  klo 16.15 -  esitys alkaa  klo 18 Minna-näyttämöllä

Teatterimatkan hinta 65 € sis. linja-auto kyydin, musikaalilipun ja väliaikakahvit. Teatterimatkasta tulee Sonkajärven kunnan laittama lasku matkalle ilmoittautuneille etukäteen.

Ilmoittautumiset 3.10.2016 Eero Pitkänen  040 7766263 tai eero.pitkanen@sonkajarvi.fi

http://kuopionkaupunginteatteri.fi/files/Annie_valokuva.jpg

Annie Mestariampuja kertoo jännittävän, romanttisen, hauskankin tarinan elämästä Buffalo Billin Villin lännen sirkuksessa. Se tuo eteemme koko sirkuksen värikkään henkilögallerian cowboyista intiaaneihin, klovneihin ja akrobaatteihin. Näyttävät shownumerot hivelevät silmää, rakkaus roihuaa ja tarttuvat melodiat siivittävät kulkua kun matkataan ampumakilpailusta toiseen halki aavan preerian. Pelissä ei ole pelkästään voitto kilpailuissa - vaan suurempi voitto rakkaudessa. Kuu loistaa hopeinen, mutta kuka on rakkainpas? Esityksen on ohjannut Olli-Matti Oinonen.

17.12.2016

Kulttuurimatka - Ray Cooney, "Sukuvika", Kuopion kaupunginteatteri - ILMOITTAUDU 4.11. MENNESSÄ!

Teatterimatkan hinta 72  € sis. linja-auto kyydin, teatterilipun,  väliaikakahvit ja teatteriesityksen jälkeen perinteinen joululounas Koivumäen kartanossa. Teatterimatkasta tulee Sonkajärven kunnan laittama lasku matkalle ilmoittautuneille etukäteen. Kansainvälinen lääkärikonferenssi on kokoontunut Savoon, Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Asiantuntijat odottavat kuumeisesti lääkäri Taneli Martikaisen luentoa. Kuumeinen tuntuu Martikainenkin olevan; onnistunut luento avaisi mahdollisesti hänelle tien ylilääkärin virkaan. Martikaisen vaimokin on paikalla – ja innoissaan. Kollegat harjoittelevat samaan aikaan takahuoneessa tulevan joulujuhlan kuvaelmaa, mutta seimestä puuttuu enää vastasyntynyt. Ja kun sellainen jouluihme lopulta löytyy, on yllätys mitä massiivisin! Martikainen kollegoineen joutuu sellaiseen hullunmyllyyn ja valkoisten valheiden verkkoon, että siinä mylläkässä lisähappi ja rauhoittavatkin tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Isyyttä ja uskollisuutta todistellaan, ja kuume sen kuin vain nousee...  Sillä eikös sitä laulussakin sanota: Sukuvika on se, jos juttu ei luista! Perinteinen jouluateria esityksen jälkeen Koivumäen kartanossa. Jo vuodesta 1792 on Koivumäen Kartanon mailla eletty osana suomalaista vuodenkiertoa, lähellä luontoa, sen antimista, rauhasta ja kauneudesta voimaa arkeen ammentaen. Kauppaneuvos Gustav Raninin asettauduttua isännäksi 1869 tunnettiin kartano sekä liikeneuvotteluiden että juhlan, riemun ja yhdessäolon syyssijana. Kartanolla järjestetyissä pidoissa vieraat tanssivat isöäidin soittaman gramofonin tahtiin ja pöydät notkuivat kesäillan lumossa. Tuosta lumosta muistuttaa 1907 rakennetun päärakennuksen juhlasalin nurkassa seisova Aili-tädin flyygeli. Yhä silloin tällöin, kiireettä nautitun aterian päälle, vapauden täyttäessä mielen, saattaa joku vieraistamme soittaa sillä kappaleen tai pari. Ihan vain koska sydän käski.

Teatterimatka Kuopion kaupunginteatteriin katsomaa ”Sukuvika” hulvaton sairaalafarssi näytelmää la 17.12.2016

Linja-auto lähteen Sukevan Neste Linnanportilta klo 10.15 – Sonkajärvi K-market Marjapaikka klo  10.45– Iisalmen matkahuolto  klo 11.15 -  esitys alkaa  klo 13 Minna-näyttämöllä

Teatterimatkan hinta 72  € sis. linja-auto kyydin, teatterilipun,  väliaikakahvit ja teatteriesityksen jälkeen perinteinen joululounas Koivumäen kartanossa.

Teatterimatkasta tulee Sonkajärven kunnan laittama lasku matkalle ilmoittautuneille etukäteen.

 

Ilmoittautumiset 4.11.2016 mennessä Eero Pitkänen 040 7766263 tai eero.pitkanen@sonkajarvi.fi

 

http://kuopionkaupunginteatteri.fi/files/sukuvika_nettisivulle.jpg 

Kansainvälinen lääkärikonferenssi on kokoontunut Savoon, Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Asiantuntijat odottavat kuumeisesti lääkäri Taneli Martikaisen luentoa. Kuumeinen tuntuu Martikainenkin olevan; onnistunut luento avaisi mahdollisesti hänelle tien ylilääkärin virkaan.
Martikaisen vaimokin on paikalla – ja innoissaan. Kollegat harjoittelevat samaan aikaan takahuoneessa tulevan joulujuhlan kuvaelmaa, mutta seimestä puuttuu enää vastasyntynyt. Ja kun sellainen jouluihme lopulta löytyy, on yllätys mitä massiivisin! Martikainen kollegoineen joutuu sellaiseen hullunmyllyyn ja valkoisten valheiden verkkoon, että siinä mylläkässä lisähappi ja rauhoittavatkin tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Isyyttä ja uskollisuutta todistellaan, ja kuume sen kuin vain nousee...  Sillä eikös sitä laulussakin sanota: Sukuvika on se, jos juttu ei luista!

Näytelmässä vierailee Pihkatapissa katsojat hurmannut Antti Heikkinen

.

  kk_logo_web.jpg  http://www.koivumaenkartano.com/userfiles/image/gallery/thumbs/thumb_107.jpg 
Perinteinen jouluateria esityksen jälkeen Koivumäen kartanossa.
Jo vuodesta 1792 on Koivumäen Kartanon mailla eletty osana suomalaista vuodenkiertoa, lähellä luontoa, sen antimista, rauhasta ja kauneudesta voimaa arkeen ammentaen.
Kauppaneuvos Gustav Raninin asettauduttua isännäksi 1869 tunnettiin kartano sekä liikeneuvotteluiden että juhlan, riemun ja yhdessäolon syyssijana. Kartanolla järjestetyissä pidoissa vieraat tanssivat isöäidin soittaman gramofonin tahtiin ja pöydät notkuivat kesäillan lumossa.

Tuosta lumosta muistuttaa 1907 rakennetun päärakennuksen juhlasalin nurkassa seisova Aili-tädin flyygeli. Yhä silloin tällöin, kiireettä nautitun aterian päälle, vapauden täyttäessä mielen, saattaa joku vieraistamme soittaa sillä kappaleen tai pari. Ihan vain koska sydän käski.

29.10.2016–30.10.2016

Kulttuurimatka Helsinkiin - Liisa Ihmemaassa -baletti ja Helsingin kirjamessut - ILMOITTAUDU 5.9. MENNESSÄ!

Majoittautuminen Helsingin keskustassa  Original Sokos Hotelli Vaakunassa 2 hh. Hotellin ala-aulaan  kokoonnumme klo 18.15 kansallisoopperaan lähtöä varten. Aamiainen hotellissa ja klo 9.30  ähdemme linja-autolla Helsingin Kirjamessuille messukeskukseen. Kulttuurimatkan hinta aikuisilta 195 €ja lapsilta ja nuorilta 155 € (alle 20 v.) sis. linja-auto kyydin,  majoituksen hotellissa  2hh (lisämaksu  1 hh), balettilipun, väliaikakahvit ja aamiainen hotellissa pääsylipun kirjamessuille. Sonkajärven kunta laskuttaa matkan etukäteen. Jorma Elo - J.S. Bach, Joseph Haydn, G. F. Liisa Ihmemaassa on satu  joka on kuin tehty baletiksi. Bostonin baletin koreografi Jorma Elo luo uuden teoksen  Suomen kansallisbaletille. Tällä kertaa luvassa on mielikuvituksen ilotulitusta, kun päänäyttämön valtaavat värikkäät satuhahmot Lewis Carrollin kirjoista Liisa Ihmemaassa ja Liisan seikkailut peilimaailmassa. Jorma Elon omaperäinen liikekieli on hänen aiemmissa teoksissaan pohjautunut klassisen baletin sanastolle. Liisa Ihmemaassa -baletista Elon tavoitteena on tehdä entistäkin klassisempi: ”Törmäsin Liisan tarinaan etsiessäni muutama vuosi sitten aihetta uudelle kokoillan baletille. Kirja oli minulle entuudestaan tuntematon, mutta se tuntui heti baletin arvoiselta.” Teoksen suositusikäraja on 6-vuotiaasta ylöspäin.  Helsingin Kirjamessujen teemana on Pohjoismainen kirjallisuus ja kulttuuri.

Kulttuurimatka Helsinkiin katsomaan
”Liisa Ihmemaassa” baletti Kansallisoopperaan
ja Helsingin Kirjamessuille 29.-30.10.2016

Matkaohjelma
Lauantai 29.10.2016
Linja-auto lähteen Sukevan Linnanportilta klo 7 – Sonkajärvi K-market Marjapaikka klo  7.30 – Iisalmen matkahuolto klo 8 – matkalla pakolliset pysähdykset
Majoittautuminen Helsingin keskustassa  Original Sokos Hotelli Vaakunassa 2 hh.
Hotellin ala-aulaan  kokoonnumme klo 18.15 kansallisoopperaan lähtöä varten.
Liisa Ihmemaassa –baletti Suomen  Kansallisoopperassa klo 19, väliaikakahvit

Sunnuntai 30.10.2016
Aamiainen hotellissa ja klo 9.30  ähdemme linja-autolla Helsingin Kirjamessuille messukeskukseen. Messuilta kotimatkalle lähdemme klo 13.30, matkalla pakolliset pysähdykset

Kulttuurimatkan hinta aikuisilta 195 € ja lapsilta ja nuorilta 155 € (alle 20 v.) sis. linja-auto kyydin,  majoituksen hotellissa  2hh (lisämaksu  1 hh), balettilipun, väliaikakahvit ja aamiainen hotellissa pääsylipun kirjamessuille. Sonkajärven kunta laskuttaa matkan etukäteen.

Ilmoittautumiset  5.9..2016 mennessä kulttuuritoimistoon  040 7766263 tai eero.pitkanen@sonkajarvi.fi

http://oopperabaletti.fi/app/uploads/2016/03/paakuva_LiisaIhmemaassa.jpg Liisa Ihmemaassa

Jorma Elo - J.S. Bach, Joseph Haydn, G. F. Händel

Liisa Ihmemaassa on satu  joka on kuin tehty baletiksi.
Bostonin baletin koreografi Jorma Elo luo uuden teoksen  Suomen kansallisbaletille. Tällä kertaa luvassa on mielikuvituksen ilotulitusta, kun päänäyttämön valtaavat värikkäät satuhahmot Lewis Carrollin kirjoista Liisa Ihmemaassa ja Liisan seikkailut peilimaailmassa. Jorma Elon omaperäinen liikekieli on hänen aiemmissa teoksissaan pohjautunut klassisen baletin sanastolle. Liisa Ihmemaassa -baletista Elon tavoitteena on tehdä entistäkin klassisempi: ”Törmäsin Liisan tarinaan etsiessäni muutama vuosi sitten aihetta uudelle kokoillan baletille. Kirja oli minulle entuudestaan tuntematon, mutta se tuntui heti baletin arvoiselta.” Teoksen suositusikäraja on 6-vuotiaasta ylöspäin.

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.0-1/p160x160/13240153_1056215094417921_3049049476744429610_n.jpg?oh=fc32eb4654293603fca425610a4d3585&oe=585EB2F1 Helsingin Kirjamessujen teemana on Pohjoismainen kirjallisuus ja kulttuuri.


7.9.2016–30.11.2016

Pikkuväen satu- ja lorutuokiot Sonkajärven kirjastossa

Satu- ja lorutuokiot Sonkajärven kirjastossa 7.9.2016 alkaen keskiviikkoisin klo 9.30. Syyslomaviikolla 19.10. ei kokoontumista, syksyn viimeinen tuokio pidetään 30.11. Tervetuloa!

Satu- ja lorutuokiot Sonkajärven kirjastossa 7.9.2016 alkaen keskiviikkoisin klo 9.30. Syyslomaviikolla 19.10. ei kokoontumista, syksyn viimeinen tuokio pidetään 30.11. Tervetuloa!

Pikkuväen satut. syksy 16 Sj.jpg

1.9.2016–27.10.2016

Pikkuväen satu- ja lorutuokiot Sukevan kirjastossa

joka toinen viikko. 1.9., 15.9., 29.9., 13.10. ja 27.10. Tervetuloa!

Satu- ja lorutuokiot Sukevan kirjastossa 1.9.2016 alkaen torstaisin klo 18 joka toinen viikko. Syys-lokakuussa tuokiot pidetään 1.9., 15.9., 29.9., 13.10. ja 27.10. Tervetuloa!

Pikkuväen satut. syksy 16 Sukeva.jpg

6.9.2016, 13.9.2016, 20.9.2016, 27.9.2016

Sonkajärven avoimen perheryhmän toiminta

Torstaisin klo 9 – 12 Sukevan perhekeskuksessa (ent. Avoin perheryhmä on kohtaamispaikka sonkajärveläisille perheille. Avoin perheryhmä tarjoaa ohjattua vertaisryhmätoimintaa kotona hoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen. Lapset ja aikuiset toimivat yhdessä ohjaajan kanssa. Vastuu lapsesta on lapsen mukana olevalla aikuisella. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. TERVETULOA ! puh.

Tiistaisin klo 9 – 12 Sonkajärven liikuntahallilla nuorisotiloissa
Torstaisin klo 9 – 12 Sukevan perhekeskuksessa (ent. Sukevan puukoulu)

Avoin perheryhmä on kohtaamispaikka sonkajärveläisille perheille. Avoin perheryhmä tarjoaa ohjattua vertaisryhmätoimintaa kotona hoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen. Lapset ja aikuiset toimivat yhdessä ohjaajan kanssa. Vastuu lapsesta on lapsen mukana olevalla aikuisella. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.


Syyskuu 2016

viikko 36 Lapsi mielessä -tuokio
viikko 37 Lapsi mielessä -tuokio
viikko 38 Lapsi mielessä -tuokio
viikko 39 kiinni


TERVETULOA !

lisätietoja
perheohjaaja Varpu Rytkönen
puh. 040 183 7783


www.ylasavonsote.fi (ETUSIVU: AJANKOHTAISTA)


Sonkajärven liikuntahallilla nuorisotiloissa

8.9.2016, 15.9.2016, 22.9.2016, 29.9.2016

Sukevan avoimen perheryhmän toiminta

Torstaisin klo 9 – 12 Sukevan perhekeskuksessa (ent. Avoin perheryhmä on kohtaamispaikka sonkajärveläisille perheille. Avoin perheryhmä tarjoaa ohjattua vertaisryhmätoimintaa kotona hoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen. Lapset ja aikuiset toimivat yhdessä ohjaajan kanssa. Vastuu lapsesta on lapsen mukana olevalla aikuisella. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. TERVETULOA ! puh.

Tiistaisin klo 9 – 12 Sonkajärven liikuntahallilla nuorisotiloissa
Torstaisin klo 9 – 12 Sukevan perhekeskuksessa (ent. Sukevan puukoulu)

Avoin perheryhmä on kohtaamispaikka sonkajärveläisille perheille. Avoin perheryhmä tarjoaa ohjattua vertaisryhmätoimintaa kotona hoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen. Lapset ja aikuiset toimivat yhdessä ohjaajan kanssa. Vastuu lapsesta on lapsen mukana olevalla aikuisella. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.


Syyskuu 2016

viikko 36 vapaata leikkiä
viikko 37 askartelua
viikko 38 pelejä
viikko 39 kiinni


TERVETULOA !

lisätietoja
perheohjaaja Varpu Rytkönen
puh. 040 183 7783


www.ylasavonsote.fi (ETUSIVU: AJANKOHTAISTA)


Sukevan perhekeskus (ent. Sukevan puukoulu)

5.9.2016, 3.10.2016, 7.11.2016, 28.11.2016

Eläkeläisten uintimatka Iisalmeen

- Loppusyksyn uintien päivämäärät ovat 3.10, 7.11 ja 28.11. • LINJA-AUTO LÄHTEE SUKEVAN NESTEELTÄ KLO 10.00 JA SONKAJÄRVEN TORILTA KLO 10.30. • HINTA 10€ (sisältää matkan, uintilipun ja vesijumpan) Maksu kerätään autossa, joten varaathan käteistä. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen! Järj.


• MAANANTAINA 5.9.2016
- Loppusyksyn uintien päivämäärät ovat 3.10, 7.11 ja 28.11.
• LINJA-AUTO LÄHTEE SUKEVAN NESTEELTÄ KLO 10.00 JA SONKAJÄRVEN TORILTA KLO 10.30.
• HINTA 10€ (sisältää matkan, uintilipun ja vesijumpan) Maksu kerätään autossa, joten varaathan käteistä.

Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen!Järj. Sonkajärven nuoriso- ja liikuntatoimi

26.9.2016

Trio Akodan (Ukraina) konsertti Sukevan kyläkeskuksella ma 26.9.2016 klo 12

Vapaa pääsy!

 TRIO AKOLADA (Lviv, Ukraina)

 

Trio Akoladan soitinkokoonpanossa maailmassa ainutlaatuinen soitinukrainalainen banduraon saanut seurakseen tulisieluiset kumppaninsa: soololaulannan ja perinteiset ukrainalaiset puhallinsoittimet sopilkan, panhuilun, okariinan, kaksikanavahuilun ja tilinkan. Näiden instrumenttien yhteissoinnista ja myös sooloesityksistä välittyy ukrainalaiselle musiikille luonteenomainen soinnukkuus, mietteliäisyys ja leikillisyys. Trio Akoladan jäsenet haluavat tuoda kuulijan kosketuksiin niin kotiseutunsa rikkaasta melodisesta perinteestä kumpuavaan kauneuteen kuin klassiseen ja omaan musiikkiinsa. Trion jäseniä yhdistää palava rakkaus musiikkitaiteeseen ja halu tutustuttaa kuulijat mahdollisimman laajasti äärimmäisen rikkaaseen ukrainalaiseen ja maailman musiikkiperintöön. He haluavat esitellä soitinten virtuoottisia mahdollisuuksia ja lahjoittaa kuulijalle ukrainalaisen esittävän musiikkitaiteen koko kauneuden ja runsauden.

Laulu- ja soitinyhtye trio Akoladan jäsenet ovat johtavia ammattimuusikoita, jotka ovat voittaneet useita ukrainalaisia ja kansainvälisiä kilpailuja. He ovat Lvivin valtiollisen filharmonian solistit Lesja Stefanko (bandura), Iryna Plahtij (bandura) ja Igor Matseljuh (sopilka, panhuilu, okariina, kaksikanavahuilu jne.). Kaikki ryhmän jäsenet ovat valmistuneet Lvivin M. Lysenkolle nimetystä valtiollisesta konservatoriosta. He kaikki ovat huippuammattilaisia, oman instrumenttinsa mestareita, karismaattisia ja intomielisiä muusikoita. He konsertoivat aktiivisesti niin kamari- ja sinfoniaorkestereiden solisteina kuin laulu- ja soitinyhtye trio Akoladana.

Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu omia kansanlaulusovituksia, kuoroteosten acapella-sovituksia, omia instrumentaalisommitelmia sekä sovituksia ja muunnelmia kansansävelmistä.  Trio Akoladan esityksissä voi myös kuulla klassisen musiikin teosten sovituksia, suosittuja iskelmähittejä sekä hengellisiä lauluja.

Trio Akoladan konsertit ovat aina ainutlaatuinen tapahtuma päästä kosketuksiin kansansävelmien ehtymättömään lähteeseen, kuulla aitojen ukrainalaisten instrumenttien elävää sointia niiden luonnollisimmassa kokoonpanossa. Yhtyeen yhtenä erityisen viehättävänä piirteenä voi mainita panhuilun, joka soi houkuttelevasti niin kansanmusiikkiesityksissä kuin yhtyeen omissa sävellyksissä. Tämän muinaisen soittimen soinnissa voi kuulla tuulen voiman ja lempeyden sekä kaislaruokojen kaihoisan huminan. Muinaiskreikkalaisen tarun mukaan nymfi Syrinks muutti itsensä kaislaruo’oksi paetessaan Pan-jumalaa, joka kokosi ruo’ot huiluksi.

Trio Akolada on tuttu vieras kansanlaulu- ja -tanssi- sekä ammattilaisfestivaaleilla, se on usein mukana teatteriesityksissä ja kansanjuhlissa. Trio Akolada nähdään usein myös esiintymiskiertueilla Euroopassa, mm. Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Puolassa ja muissa maissa. Ensimmäisellä esiintymismatkallaan Suomeen yhtye tuo kuultavaksi poikkeuksellisen kokoelman ukrainalaisia kansanlauluja, yhtyeen omia teoksia, maailman musiikkiperinteen helmiä ja hengellisiä teoksia.

 

Bandura on perinteinen ukrainalainen kansansoitin, joka on tunnettu jo muutamia satoja vuosia. Konserttibandurassa on 61 kieltä. Tämän sylissä näppäilemällä soitettavan Ukrainan kansallissoittimen ääni on uudelle kuulijalle jotakin yllättävää cembalon, harpun ja kitaran väliltä. Mitä luultavimmin bandura on suomalaisen kanteleen sukulaissoitin.

 

Ryhmän kokoonpano:


Lesja Stefanko (bandura, laulu)

Iryna Plahtij (bandura, laulu)

Igor Matseljuh (sopilka, panhuilu, okariina, kaksikanavahuilu jne.)

25.9.2016

KallSi pelaa jääkiekkoa, D-junnujen pelitälliharjoitusturnaus

mukana Kallsi, LL-89 (Lapinlahti) ja IPK/KK-81 (Iisalmi/Kiuruvesi). Kioski palvelee suolaisella ja makealla, vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan!

Jääkiekon D2-junioreitten harjoitusturnaus 

mukana Kallsi, LL-89 (Lapinlahti) ja IPK/KK-81 (Iisalmi/Kiuruvesi).

Kioski palvelee suolaisella ja makealla, vapaa pääsy.

Tervetuloa kannustamaan!Omatalo Ice

4.10.2016

Vanhustenviikon juhla

Vanhustenviikon juhla Sonkajärven srk-talolla alkaen ruokailulla klo 11.

Vanhustenviikon juhla Sonkajärven srk-talolla alkaen ruokailulla klo 11.

Juhla klo 12

Ilmainen bussikuljetus Sukevalta lähtee kirkon pysäköintialueelta klo 9.45 - yhteispalvelu - Lapinkylä - Tetrikoskentie - Rutakko

Tervetuloa