• På svenska
  • In English
  • Auf Deutsch

Jaa sivu

EtusivuSuomeksiPalvelutKirjasto, kulttuuri ja kansalaisopistoKulttuuri
Tapahtumat Sonkajärvi

14.10.2017

Kulttuurimatka Kuopion kaupunginteatteriin la 14.10 "Viulunsoittaja katolla"

Teatterimatkalle ilmoittautumiset 8.9. mennessä Eero Pitkänen 040 7766263 tai eero.pitkanen@sonkajarvi.fi

Teatterimatka Kuopion kaupunginteatteriin katsomaan
Viulunsoittaja katolla  – musikaalia
 la 14.10.2017

Linja-auto lähteen Sukevan Neste Linnanportin pihasta klo 10.15 – Sonkajärvi K-market Marjapaikka klo  10.45– Iisalmen matkahuolto  klo 11.15 -  esitys alkaa  klo 13 Minna-näyttämöllä

Teatterimatkan hinta 65 € sis. linja-auto kyydin, musikaalilipun ja väliaikakahvit leivonnaisella. Teatterimatkasta tulee Sonkajärven kunnan laittama lasku matkalle ilmoittautuneille etukäteen.

Ilmoittautumiset 8.9.2017 Eero Pitkänen  040 7766263 tai eero.pitkanen@sonkajarvi.fi

Ensi-ilta 9.9.2017 Minna-näyttämöllä

Ohjaus ja sovitus Priit Pedajas
Koreografia Jorma Uotinen
Lavastus ja puvustus Liina Unt
Musiikin harjoitus ja johto Mika Paasivaara
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Videosuunnittelu Jarmo Jääskeläinen

Musikaalin tarina sijoittuu Ukrainaan, Anatevkan kylään. Köyhällä juutalaisella, maitomies Tevjellä on viisi tytärtä, topakka vaimo ja välittömän suora suhde Jumalaan. Tyttäristä riittää ilon lisäksi myös päänvaivaa. Uudet tuulet puhaltavat, ja rakastuneiden tytärten naima-asiat eivät suju perinteiden mukaan. Huolta tuo myös lisääntyvä antisemitismi, jonka varjo heijastuu myös Tevjen pieneen kotikylään. Tämä sydämellinen ja lämminhenkinen musikaali sisältää monia klassikkosävelmiä, kuten Rikas mies jos oisin ja Nousee päivä, laskee päivä. Pääosassa, maitomies Tevjenä, vierailee koko kansan tuntema Kai Hyttinen.

Viulunsoittaja katolla on yksi maailman suosituimmista ja rakastetuimmista musikaaleista. Se sai ensi-iltansa Broadwayllä 1964. Suomen kantaesitys oli Helsingin kaupunginteatterissa helmikuussa 1966. Kuopioon musikaali saapui marraskuussa 1967. Yhdeksän Tony-palkintoa voittanut Viulunsoittaja katolla on rikkonut ennätyksiä ympäri maailmaa. Broadwayllä siitä tuli yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä musikaaleista. Suosio oli taattua Kuopiossakin 1960-luvulla. Musikaalia esitettiin silloin 115 kertaa ja sen näki noin 30 000 katsojaa.

Viulunsoittaja katolla toteutetaan yhteistyössä Kuopion kaupunginorkesterin ja Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Pääroolissa
Maitomies Tevje Kai Hyttinen.

Muissa rooleissa
Annukka Blomberg, Riina Björkbacka, Sari Happonen, Pekka Kekäläinen, Anna Kuusamo, Johanna Kuuva, Jenny Liebkind (vier.), Mikko Paananen, Lina Patrikainen, Katri-Maria Peltola, Ilkka Pentti, Markus Petsalo (vier.), Seija Pitkänen, Mikko Rantaniva, Virpi Rautsiala ja Jukka Väinölä (vier.)

Mukana myös avustajia ja lapsiavustajia sekä Savonia AMK:n tanssinopettajaopiskelijoita.

Oikeudet
Based on Sholem Aleichem Stories By Special Permission of Arnold Perl.
Book by JOSEPH STEIN Music by JERRY BOCK Lyrics by SHELDON HARNICK.
Produced on the New York Stage by Harold Prince.
Original New York Stage Production Directed and Choreographed by JEROME ROBBINS.

Presented by arrangement with MUSIC THEATRE INTERNATIONAL (Europe).

Kesto ei vielä tiedossa.29.9.2017–1.10.2017

Kauden päättärit Ruukin tuvalla

29.9-1.10. Kauden päättärit Ruukin tuvalla.

29.9-1.10. Kauden päättärit Ruukin tuvalla.

www.ruukintupa.fi

26.10.2017

Harri Ahosen luento: Pohjois-Skandinavian vaellusreitit Sonkajärven kirjastossa 26.10. klo 18

to 26.10. Tietokirjailija Harri Ahonen kertoo sanoin ja valokuvin Pohjois-Skandinavian luonnosta, suojelualueista, vaellusreiteistä ja vaelluskulttuurista. Vaellusympäristönä Pohjois-Skandinavia on ainutlaatuinen: se on täynnä kansallispuistoja, luonnonpuistoja ja muita suojelualueita. Alueella sijaitsee muun muassa Pohjois-Skandinavian suurin suojelualue, Vindelfjällen naturreservat, sekä mahtava Svartisenin jäätikkö Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistossa. Näihin ja moniin muihin alueelta löytyviin ihmeellisiin ja merkillisiin paikkoihin pääsee tutustumaan merkittyjä reittejä käyttämällä. Harri Ahosen teos Pohjois-Skandinavian vaellusreitit ilmestyi v. 2014 (Tammi). Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!

to 26.10. klo 18 - 19, Sonkajärven kirjasto, Rutakontie 21  

Tietokirjailija Harri Ahonen kertoo sanoin ja valokuvin Pohjois-Skandinavian luonnosta, suojelualueista, vaellusreiteistä ja vaelluskulttuurista. Vaellusympäristönä Pohjois-Skandinavia on ainutlaatuinen: se on täynnä kansallispuistoja, luonnonpuistoja ja muita suojelualueita. Alueella sijaitsee muun muassa Pohjois-Skandinavian suurin suojelualue, Vindelfjällen naturreservat, sekä mahtava Svartisenin jäätikkö Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistossa. Näihin ja moniin muihin alueelta löytyviin ihmeellisiin ja merkillisiin paikkoihin pääsee tutustumaan merkittyjä reittejä käyttämällä.

Harri Ahosen teos Pohjois-Skandinavian vaellusreitit ilmestyi v. 2014 (Tammi).

Tilaisuuteen vapaa pääsy, tervetuloa!


6.9.2017–29.11.2017

Pikkuväen satutuokiot Sonkajärven ja Sukevan kirjastoissa

Sonkajärven kirjastossa keskiviikkoisin 6.9. - 29.11. klo 9.30. Satuja, loruja ja laululeikkejä. Tuokion kesto puoli tuntia. Satutuokiota ei ole 20.9., eikä syyslomalla 18.10. joka toinen torstai parittomina viikkoina klo 18 ajalla 14.9. – 23.11. Tuokion kesto 15-30 min. Tervetuloa! Ke 20.9. Runohetki on alle kouluikäisille suunnattu puolituntinen, jonka toteuttaa työryhmä Leena Mulari ja Leila Närhi-Murtorinne Kiuruvedeltä. Leila Närhi-Murtorinne lausuu suomalaisia lasten runoja sadan vuoden ajalta. Runot kuvittaa kuvataiteilija Leena Mulari. Tuokioon vapaa pääsy, tervetuloa!

Pikkuväen satutuokiot

Sonkajärven kirjastossa keskiviikkoisin 6.9. - 29.11. klo 9.30.

Satuja, loruja ja laululeikkejä. Tuokion kesto puoli tuntia.
Satutuokiota ei ole 20.9., eikä syyslomalla 18.10.

---

Satutuokiot Sukevan kirjastossa

joka toinen torstai parittomina viikkoina klo 18 ajalla 14.9. – 23.11. Tuokion kesto 15-30 min. Tervetuloa!

---

Ke 20.9. klo 10 Sonkajärven kirjastossa

RUNOHETKI, lasten lyriikkaa lausuttuna ja piirrettynä

Runohetki on alle kouluikäisille suunnattu puolituntinen, jonka toteuttaa työryhmä Leena Mulari ja Leila Närhi-Murtorinne Kiuruvedeltä. Leila Närhi-Murtorinne lausuu suomalaisia lasten runoja sadan vuoden ajalta. Runot kuvittaa kuvataiteilija Leena Mulari.

Tuokioon vapaa pääsy, tervetuloa!

Sonkajärven kirjastotalo
Rutakontie 21

11.10.2017

ETÄLUENTO:Terveysoivalluksia Sonkajärven kirjastotalolla 11.10.1017 klo 18.30-20.00

Sirkka Santapukki terveysvalmentaja, kirjailija

Luennon teemana terveys ja hyvinvointi. Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta, luennoitsijana terveysvalmentaja Sirkka Santapukki. Luennon tavoitteena on saada keinoja elämänlaadun kohentamiseksi läpi elämän ja oivalluksia arjen terveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Oivallus tekee onnelliseksi ja lisää terveyspäiviä ja elinvuosia tutkimuksenkin mukaan. Terveyteen ja hyvinvointiin liittyen ei varsinaisia hokkus pokkus -konsteja ole, mutta luennolla on mahdollista saada suurenkin muutoksen alulle laittavia oivalluksia sekä toimivia menetelmiä jatkossakin käytettäväksi. Sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet säilyttämään ja jopa lisäämään omaa hyvinvointiaan ja elinvoimaisuuttaan sekä luomaan vastavuoroisia ihmissuhteita. Järj. kansalaisopisto ja Sonkajärven Sydänyhdistys. Vapaa pääsy.

25.10.2017

ETÄLUENTO: Elintavat ja hengitysterveys Sonkajärven kirjatotalolla 25.10.2017 klo 18.30-20.00

LuennoitsijaTiina Laatikainen, terveyden edistämisen professori, Itä-Suomen yliopisto

Luennon teema: Hengitysterveyden edistäminen. Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta, luennoitsijana terveyden edistämisen professori Tiina Laatikainen. Elintavoilla on suuri merkitys hengitysterveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä. Luennolla käydään läpi keskeisiä liikuntaan, ravitsemukseen ja elinympäristöön liittyviä asioita, joilla jokainen meistä voi edistää ja hoitaa omaa terveyttään. Järj. kansalaisopisto ja Sonkajärven Sydänyhdistys. Vapaa pääsy.

15.11.2017

ETÄLUENTO: Diagnoosina keuhkoahtaumatauti - vielä on paljon edessä Sonkajärven kirjastotalolla 15.11.2017 klo 18.30-20.00

Luennoitsijana Päivi Salonen, erikoislääkäri

Luennon teema: Keuhkoahtaumatauti ja sen hoito. Luento välitetään Kuopion kansalaisopistosta, luennoitsijana erikoislääkäri Päivi Salonen. Luennolla käydään läpi, millainen sairaus on keuhkoahtaumatauti ja keskitytään erityisesti siihen, mitä ihminen voi tehdä hyvinvointinsa eteen vaikka tämä sairaus olisikin todettu. Katse tulevaisuuteen! Järj. kansalaisopisto ja Sonkajärven sydänyhdistys. Vapaa pääsy26.9.2017

KIRJAILIJOIDEN SUOMI -luento: "Laulujoutsenten suojelija Yrjö Kokko" Sonkajärven kirjastossa 26.9.2017 klo 17.30-19.00

Luennoitsijana Hannele Laukkanen

Rutakon kirjakahvilassa Sonkajärven kirjastotalolla, Rutakontie 21, tavallista tarinaa ja keskustelua tavallisista kirjailijoista, heidän elämästään ja tuotannostaan. Ensimmäisessä kokoontumisessa tarkastelussa eläinlääkäri Yrjö Kokko, joka oli intohimoinen lapinkävijä ja joutsenten pelastaja.  Luennoitsijana FM, TaM Hannele Laukkanen. Luennolle vapaa pääsy. Tervetuloa!

10.10.2017

KIRJAILIJOIDEN SUOMI -luento: "Savon tyttö, Lempi Pursiainen" Sonkajärven kirjastossa 10.10.2017 klo 17.30-19.00

Luennoitsijana Hannele Laukkanen

Rutakon kirjakahvilassa Sonkajärven kirjastossa, Rutakontie 21, tavallista tarinaa ja keskustelua tavallisista kirjailijoista, heidän elämästään ja tuotannostaan. Illan kirjailija: köyhänä syntynyt, mutta rikkaan kirjallisen tuotannon luonut Lempi Pursiainen.  Luennoitsijana FM, TaM Hannele Laukkanen. Luennolle vapaa pääsy. Tervetuloa!


 Sonkajärven kirjastotalo
Rutakontie 21

31.10.2017

KIRJAILIJOIDEN SUOMI -luento: "Uppo-Nallen äiti Elina Karjalainen" Sonkajärven kirjastossa 31.10.2017 klo 17.30-19.00

Luennoitsijana Hannele Laukkanen

Rutakon kirjakahvilassa Sonkajärven kirjastossa, Rutakontie 21, tavallista tarinaa ja keskustelua tavallisista kirjailijoista, heidän elämästään ja tuotannostaan. Illan kirjailija: satutäti ja runoilija Elina Karjalainen.  Luennoitsijana FM, TaM Hannele Laukkanen. Luennolle vapaa pääsy. Tervetuloa!Sonkajärven kirjastotalo
Rutakontie 21

21.11.2017

KIRJAILIJOIDEN SUOMI -luento: "Huonemiehen pojasta professoriksi Kalle Päätalo" Sonkajärven kirjastossa 21.11.2017 klo 17.30-19.00

Luennoitsijana Hannele Laukkanen

Rutakon kirjakahvilassa Sonkajärven kirjastossa, Rutakontie 21, tavallista tarinaa ja keskustelua tavallisista kirjailijoista, heidän elämästään ja tuotannostaan. Illan kirjailija: Kalle Päätalo, ahkera metsätyömies, rakennusmestari ja kirjailija. Luennoitsijana FM, TaM Hannele Laukkanen. Luennolle vapaa pääsy. Tervetuloa!

 Sonkajärven kirjastotalo
Rutakontie 21

16.11.2017

Kirjailjavierailu: Virpi Hämeen-Anttila Sonkajärven kirjastolla 16.11.2017 klo 18.00-19.00

 Kirjailija Virpi Hämeen-Anttila Sonkajärvellä to 16.11.2016. Tilaisuuteen vapaa pääsy.

 Kirjailija Virpi Hämeen-Anttila Sonkajärvellä to 16.11.2016. Tilaisuuteen vapaa pääsy. Tervetuloa

Sonkajärven kirjastotalo
Rutakontie 21

11.10.2017

Anneli Sari -show

Tasokasta kansainvälistä osaamista, upeat tanssijat Ira ja Maria Gino Samyn orkestereineen.

Estraditaiteilija Anneli Sari-Show tarjoaa iloa, väriä ja energiaa ke 11.10.2017 klo 19.00 Eino Säisä-salissa Iisalmessa (Kirkkopuistonkatu 9)

Tasokasta kansainvälistä osaamista, upeat tanssijat Ira ja Maria Gino Samyn orkestereineen.

Järjestäjänä Bravotuotanto, bravotuotanto@gmail.com p.0407633051

Liput alkaen 24€ Lipputoimisto p.0600 95020 (1,68€min/pvm)

21.9.2017

HIPPO luistelukoulu alkaa Sonkajärvellä 21.9. klo 17.45

Ensimmäinen kerta on maksuton, tule rohkeasti tutustumaan. Katso lisätietoja: iisalmentaitoluistelijat.fi/hippo-luistelukoulu

Hipposyksy2017netti.jpg

Sonkajärven jäähalli Omatalo ICE
Urheilutie 1, 74300 Sonkajärvi

23.9.2017

Kallen maastopyöräkoulu

Harrastatko maastopyöräilyä tai kiinnostaako lajin aloittaminen? Kalle Kauppinen antaa vinkit lajin aloittamiseen, varusteisiin, pyöränhuoltoon ja myös ajamiseen. Pyörän, säänmukaisen varustuksen ja kypärän kanssa tulleet tekevät pieniä harjoituksia. Mukaan voi tulla myös kuunteluoppilaaksi ilman pyörää hakemaan tietoa ja intoa lajin aloittamiseen. Alle 18-vuotiailta, ilman huoltajaa osallistuvilta tarvitaan huoltajan lupa. Ilmoittaudu p. 040 647 2221 (kerro tuletko pyörän kanssa ja onko pientä tarjoilua ajatellen jotain allergiaa).

Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke järjestää Kallen maastopyöräkoulun Sonkajärvellä osoitteessa Niiralanniementie 28 (levike)

Harrastatko maastopyöräilyä tai kiinnostaako lajin aloittaminen? Kalle Kauppinen antaa vinkit lajin aloittamiseen, varusteisiin, pyöränhuoltoon ja myös ajamiseen.

Pyörän, säänmukaisen varustuksen ja kypärän kanssa tulleet tekevät pieniä harjoituksia.

Mukaan voi tulla myös kuunteluoppilaaksi ilman pyörää hakemaan tietoa ja intoa lajin aloittamiseen.

Alle 18-vuotiailta, ilman huoltajaa osallistuvilta tarvitaan huoltajan lupa.

Ilmoittaudu p. 040 647 2221 (kerro tuletko pyörän kanssa ja onko pientä tarjoilua ajatellen jotain allergiaa).

30.9.2017–1.10.2017

KARAOKE-tanssit Lohirannassa

Tervetuloa!

Karaokeisäntänä Markku Votkin

Tervetuloa!

30.9.2017

Koko perheen syystapahtuma

Tervetuloa myymään omia tuotteita tai kirpputoritavaroita!

Kirpputori, myyjäiset, KallSin urheiluvarustetori,ohjelmaa lapsille, arpajaiset, kahvio

Paikkana Sonkajärven liikuntahalli

Tervetuloa myymään omia tuotteita tai kirpputoritavaroita!

Pöytämaksu 5e

Pöytävaraukset ja lisätiedustelut: Venla 040 3522068 Tarja 040 7306242

Järjestäjänä Sonkajärven lukio

23.9.2017–24.9.2017

Lohirannan Syystanssit

Tervetuloa!

Lohirannan syystansseissa esiintymässä tangokuningas Jouni Raitio

Tervetuloa!

10.10.2017

Ympäristöilta Sonkajärvellä

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton!

Tietoa jätevesistä ja jätehuollon uudistuksista • Kunnan ympäristönsuojelumääräysten vaatimukset • Jätevesiasetuksen muutokset • Jätehuoltomääräykset • Jätteiden lajitteluohjeet Tilaisuuksissa paikalla • Ylä-Savon SOTEn ympäristönsuojelutarkastaja • Ylä-Savon jätehuoltolautakunnan jäteasiantuntija • Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n neuvoja • Kunnan rakennusvalvonta ja tekninen toimi

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton!

Paikkana Sonkajärven kunnanviraston valtuustosali

Järjestäjänä Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä / ympäristö- ja terveysvalvontapalvelut

5.10.2017

Liikennekahvit

Miten nipistetään jopa 20 prosenttia pois henkilöautoilijan polttoaineen kulutuksesta? Mitä on ennakoiva, turvallinen ja taloudellinen ajaminen? Liikenneturvan kouluttaja Tuomo Karppinen antaa vinkit. Tilaisuuden alussa tutustutaan myös ajankohtaisiin asioihin Sonkajärven liikenneturvallisuustyössä.

Miten nipistetään jopa 20 prosenttia pois henkilöautoilijan polttoaineen kulutuksesta? Mitä on ennakoiva, turvallinen ja taloudellinen ajaminen?

Liikenneturvan kouluttaja Tuomo Karppinen antaa vinkit.

Tilaisuuden alussa tutustutaan myös ajankohtaisiin asioihin Sonkajärven liikenneturvallisuustyössä.

Paikkana Sonkajärven kunnanviraston valtuustosali

Järjestäjänä Ylä-Savo liikkuu viksusti -hanke

Edellinen 1 2Seuraava